Fredag ble en utrolig bra dag nede i Bengtsfors med feiring av en av verdens eldste aktive bilsportutøvere, 90 år gamle Erik Berger! Holm-Jacob Mateson (NMK Aurskog-Høland) var blant de som markerte seg i feiringen...

Mathis05

Fredag ble en utrolig bra dag nede i Bengtsfors med feiring av en av verdens eldste aktive bilsportutøvere, 90 år gamle Erik Berger! Holm-Jacob Mateson (NMK Aurskog-Høland) var blant de som markerte seg i feiringen…

Rallysprinten som ble kjørt på ettermiddagen var til ære for Erik Berger, mange store fortkjørere var derfor på plass med løpsbiler. De aller største var verdensmester Stig Blomqvist og vinner av Indianapolis 500 (USA)  Kenny Bräck (se bilde øverst i saken), i tillegg til 2 x STCC vinner Janne «Flash» Nilsson, danske mesteren Erik Høyer, Bror Danielsson, jubilanten selv og mange flere.

45 biler kom til start og det ble kjørt to etapper på asfalt inne i Bengtsfors. Alle kjørte mot alle, det var derfor kanon til slutt å stå på topp av resultatlisten med totalraskest tid! Bak meg på pallen kom nettopp mesterne «Flash» Nilsson og Kenny Bräck.

De ble også kjørt en regularity, dvs den som klarte å kjøre begge omgangene på nærmest samme tid vant. Her ble vinneren racingføreren Tommy Jagervall i Cooper S med et avvik på 1/10 sekund (!) foran Øistein Solberg med Escort BDA  på andre og Svein Lund i Datsun 240Z på fjerde. En bra norsk dag!

Pressesjef og promotor for arrangementet, Bengt-Åce Gustavson var min codriver og sendte direkte på radioen under kjøringen. En fornøyd kar som en kan se! (Artikkelen fortsetter under bildet)

Mathis06

Neste på terminlisten blir rallysprint i Sunne, Sverige på lørdag og så bærer det hjem til Bjørkelangen for hjemmeklubbens rallysprint søndag 9. august.

Kilde: Pressemelding

Mathis07