Det historiske motorsykkelløpet «Trondhjemsridetet 1919» ble første gang arrangert i august i 1919, og det var da Norsk Motorcycle-Klub som var arrangør.

«Trondhjemsridtet 1919», tilsluttet Norsk Veteran Motorsykkel Club, er nå arrangør av løpet og Norsk Motor Klubb er hovedsponsor. NMK ble stiftet i 1916 med navnet Norsk Motorcycle-Klub, og de feirer i år sitt 100 årsjubileum med dette jubileumsløpet. NMK har en egen markering på Elverum lørdag 4. juni når rytterne passerer Rådhusplassen fra ca. kl. 16.30.

Løpet er et internasjonalt FIVA B-løp for motorsykler fra før 1946, og løpet går fra Oslo til Trondheim og tilbake til Oslo på 4 dager. Løpet starter lørdag 4.juni

Kl. 12.00 fra Mortens Kro ( Haga nord for Oslo), og de 100 deltakerne skal komme i mål etter 122,3 mil på samme sted fra ca. kl. 16.00 tirsdag 7. juni.

Fortsetter under bildet

Trondhjemsrittet_2

Eldste motorsykkel er en Harley-Davidson fra 1916, deretter følger en H-D fra 1920, en Indian og Henderson fra 1921. Deltakerne kommer fra Norge, Sverige,

Finland, Danmark, Tyskland, Østerrike, Nederland og England. Løpet går første dag fra Oslo via Kongsvinger, Elverum til Rena, og andre dag fra Rena via Røros og Støren til Tiller utenfor Trondheim. Mandag 6. juni går turen via Dovre til Wadahl Høyfjellshotell på Gålå, mens siste etappe går over Lillehammer, Gjøvik og over Toten og Hurdal til mål.

Lengste etappe er på 37, 6 mil og det kjøres med utdelt kart (roadbook) som skal følges fra tidlig morgen til sent på kveld. Et stort SERVICEAM følger løpet og sørger for at alle deltakerne skal komme i mål på dagens etappe.

Ytterligere informasjon om løpet finner du på trondhjemsridtet.com. Arrangement på Elverum kan du finne mer informasjon om her.

Kilde: Pressemelding