Christian Kjosvold Stenersen tok en imponerende seier i første runde av NorgesCup Quadcross 30 april 2017. I strålende sol sto NMK Notodden for åpningen i årets NorgesCup. Det er i år tre runder i cupen.

Revansjelysten var stor hos Christian etter fjorårets finale runde på Notodden der han var raskest men var uheldig i begge heatene og endte på en litt sur 2 plass.

Allerede på trening og kval var farten god, og Christian kvaler inn til en bestetid i Junior klassen 1,4 sekunder før nummer 2.

Christian Kjosvold Stenersen
Christian Kjosvold Stenersen

I første heat kommer Christian ut som nummer 2 i starten og klarer etter hvert og kjøre seg opp i tet og vinner heatet. Det går så vidt for ATV’en stopper rett får mål og han triller faktisk i mål. Det blir høy aktivitet i pausen for å finne feilen og Christian kan også fortelle at det har kommet en ulyd i motor.

 

En feil blir funnet og rettet opp, men ulyden i moter er der fortsatt og det er stor spenning i Teamet om ATV’en kommer til å holde et heat til. Starten går i heat 2 og nok en gang kommer Christian ut som nummer to, etter noen runder tar han ledelsen og ligger først. Dessverre blir han stående fast i en sving der en annen fører har kjørt seg fast og han mister 4 plasser på dette. Han taper rundt et halvt minutt men kommer seg til slutt i gang igjen og han begynner å kjøre seg opp igjen i feltet og klarer til slutt og ta ledelsen på nytt og vinner til slutt heatet.

 

Full pott for Christian i første runde og 50 poeng med videre til neste runde i Norgescup. Neste løp er i Stavanger 13 Mai og er også første avdeling i det Nordisk Mesterskapet i Quadcross.