Denne helgen ble NM’s to første runder i racing kjørt på Vålerbanen. Shortcar imponerte med raske rundetider og stod for helgens raskete rundetid, uansett klasse! Steinar Solibakke Klev (NMK Kongsberg) kjørte på 54.603 i søndagens finale.

Lørdag var Sivert S.Johansen (NMK Grenland) raskest på tidskvalifiseringen i Shortcar Extreme og hadde Pole Position i den første finalen. Han var raskest hele løpet og sikret seg seieren foran Steinar Solibakke Klev (NMK Kongsberg) og Eirik Løvåsen (KNA Klepp MSP). I Shortcar Bandit, som kjører med NM status for første gang i år, var det Stian Frydenlund (NMK Drammen) som stakk av med seieren foran Petter Sæves Waskaas (NMK Grenland) og Christoffer Amundsen (NMK Drammen).

 

I den andre finalen for Shortcar Extreme var det Kjetil Vear (NMK Kongsberg) som hadde pole position, da de 6 beste i første finale blir snudd i rekkefølge for start i neste finale.

Sivert S Johansen (NMK Grenland) jobbet seg raskt opp i tet fra 7.startspor og beholdt ledelsen hele veien inn. På 2.plass kom Steinar Solibakke Klev (NMK Kongsberg) og 3.plass gikk til Mats Ørstad (NMK Oppdal).

I Shortcar Bandit tok Petter Sæves Waskaas (NMK Grenland) seieren foran Eivind Brynildsen (NMK Gardermoen) og Christoffer Amundsen (NMK Drammen).

 

Neste løp for Shortcar blir på Karlskoga Motorstadion i Sverige. Dette er NM runde for Bandit

 

 

 

 

 

 

Vinner av begge finalene i helgen i Shortcar Extreme, Sivert S.Johansen.
Foto: Ann Mari Buskerud

 

 

 

 

 

 

Helgens raskeste rundetid, 54.603, Steinar Solibakke Klev.
Foto: Ann Mari Buskerud


 

 

 

 

 

Vinner av finale 1 i Shortcar Bandit, Stian Frydenlund.
Foto: Ann Mari Buskerud

 

 

 

 

 

 

Vinner av finale 2 i Shortcar Bandit, Petter Sæves Waskaas.
Foto: Ann Mari Buskerud