Forrige helg var teamet nedover for årets sesong finale på Jyllandsringen. Et løp hvor det norske DS3 mesterskapet skulle sikres da vi hadde en ledelse på 20 poeng, og taktikken var å komme sikkert i mål og holde på ledelsen.

Været var skiftende og til første finale var det regndekk som gjaldt. Vi bommet litt på oppsett og falt bakover ettersom det ble tørrere på banen, men vi kom til mål og fikk med oss poeng som var målet.

Til finale to var det blitt tørt og vi skulle kose oss med siste finale for året da ledelsen i mesterskapet nå var så stor at mesterskapet skulle være sikret. Men dessverre fikk vi en kontra beskjed etter finale en. I hele foregående sesong i DS3 samt denne sesongen har de norske førerne fulgt poengberegningen fra den norske DS3 hjemmesiden, men i år er det kommet noen nye regler inn i det danske DS3 reglementet (som er reglementet som vi norske førere også skal følge da det ikke finnes noe eget Norsk) som sier at man kan ikke stryke et løp man ikke har deltatt i og at poengskalaen fra det danske DASU reglementet skal følges.

Dette har ikke kommet helt frem blant de norske og vi har gjennom sesongen følget poengtabellen til den norske DS3 hjemmesiden samt vært av den oppfatning at vi kunne stryke et løp vi ikke har deltatt i, men dette ble forandret under siste løpet i årets sesong. Men DS3 Cup Norge ledelsen har valgt og følge det danske reglementet på hvilke løp man kan stryke, men valgt å se bort ifra regelen om at det er DASU sin poengskala som skal følges og fortsatt med poengskalaen på sine egne hjemmesider. Dermed havner Heidi på en ufjortjent andre plass, kun to små poeng bak i mesterskapet selv om hun også vant av de norske i årets siste finale.

Vi mener at det skal være likt for alle, og reglement skal følges, men da må ALT i reglementet følges, og ikke bare på «noen» punkter. Men forløpig vil ikke ledelsen være enig i dette og velger å følge kun noe fra det danske regelverket og noe selvvalgte regler som ikke er skrevet ned noe sted,  men vi gir ikke opp og kjemper for å få vår seier tilbake!

Vi har dette året «trappet» ned til DS3 klassen fra NTCC på grunn av at familieøkelse og Heidi ønsket fortsatt å kjøre, men i en klasse hvor det var litt mer tid til å ta av seg de to små. Vi synes sesongen har gått veldig bra slik som forutsetningene har vært og Heidi har bevist at man gått kan være småbarnsmor og racingfører samtidig.