Mats er 21 år og kjørte Shortcar for første gang i 2015, 18 år gammel. Veien hans til Shortcar har vært veldig annerledes enn de andre førerne. Han kjørte egentlig MotoCross, men i 2014 var han utsatt for en ulykke på crosseren og brakk ryggen. Mats ble lam og crosser kunne han ikke kjøre lenger. Hans passion for motorsport var, og er, stor og han ville fortsette å kjøre.

Et mål var også viktig for Mats og sette seg etter ulykken, og målet var at han innen ett år skulle kjøre Shortcar. Uten funksjon i beina måtte den spesialbygges, da alt må kunne styres med hendene. En utrolig jobb ble gjort og omtrent på dagen ett år etter ulykken kjørte Mats sin Shortcar for første gang.

Progresjonen har vært stor, noe han tilgangs beviste på Finnskogenbanen under NM-runden 7-8 Juni.

3 strake seiere i innledende runder, og overlegen seier i finalen ble fasiten for helgen. En utrolig prestasjon!

Mats får ofte spørsmålet om bilen er vanskelig å kjøre pga den korte hjulavstanden og forholdet mellom stor effekt og lav vekt. Det er viktig å få oppsettet riktig, så den passer hver enkelt sjåførs kjørestil, og når det er på plass så er den veldig lett å kjøre.

Mats liker seg godt sammen med Shortcar gjengen. Han har følt seg veldig velkommen, det er masse hjelp og få, er det noe man lurer på så er det bare å spørre. Enten det er teknisk, oppsett eller andre ting. Sjåførene er kamerater i depoet og vil ha alle fram til start. Det er på banen fighten er, sier Mats med et smil.