2018 sesongen som nettopp er avsluttet er andre sesong i motorsport for Kristian Moe Sætheren. Sesongen skulle brukes i den dansk/skandinaviske Citroen DS3 cup, for å få mer erfaring. Men det ga fort resultater og når sesongen gikk mot slutten kjempet Sætheren om sølvet i totalcupen.

For Kristian Moe Sætheren begynte livet på racerbanen så langt fra asfalten som man kan komme. Den tidligere skihopperen søkte i fjor nye utfordringer, og endte da i den dansk/skandinaviske asfaltracing klassen Citroen DS3 cup. En liten, kvikk hatchback, som med noen ombygginger kan brukes i motorsport.

Dette ble inngangen for Kristian, som siden har vært i sentrum for en kjempe utvikling. Som resulterte i en samlet tredjeplass i årets mesterskap, etter at DM-finalen på Danske Jyllandsringen ble kjørt i begynnelsen av oktober.

En helg hvor Kristian kjempet om sammenlagt sølv, men endte med bronse. I utganspunktet en skuffelse når sølvet var innen rekkevidde, men når alt kommer til alt er bronsen et håndfast bevis på en vellykket sesong. Det har med andre ord gått langt over forventningen noe som hovedpersonen selv ikke legger skjul på.

  • Det har vært en kjempesesong for meg. Alt har gått langt over forventningene. Før sesongstart hadde jeg et mål om å nærme meg pallen. Det er noe jeg klarte allerede første løpet! (andre plass)

Han fremhever også klassens gode konkurranse som er en viktig del av utviklingen:
– Det har vært veldig kult og være i toppen av serien hele sesongen. Jeg ser allerede frem mot neste sesong, og har satt meg klare mål for videre utvikling.

Teknikken er i fokus

Det har skjedd mye på de to sesongene for 20-åringen Kristian Moe Sætheren, men det er fortsatt mye å lære. Grunnlaget for sesongen ble lagt i Italia med en ukes kjøretrening. Sammen med sitt team Insight Racing vil de gjenta suksessen neste år og banen er allerede bestilt til mars neste år:
– Kjøreteknikken og taktiske valg i feltet er noe jeg fortsatt må jobbe videre med til kommende sesong, sier Kristian Moe Sætheren og utdyper videre:
– Treningen i Italia hjalp virkelig på. Jeg vil helst kjøre sterkt, men det går ikke hvis jeg ikke er komfortabel med bilen. Dette er noe treningen hjelper på, avrunder den nykårede bronsevinneren i cupen.

Det ble også nok poeng til å vinne det Norske mesterskapet i cupen, U21 mesterskapet og en sølvmedalje i årets NEZ (North European Zone) mesterskap.