Det sies at den første seieren alltid er den vanskeligste, og denne var veldig vanskelig. Men 32 plass på tidkjøring pga værendringer ble det en tøff dag i de to innledende omgangene for Dennis Hauger fra NMK Aurskog-Høland.

Løpet hadde 52 førere i klassen, og topp førere som Dennis møter i EM og VM. Deriblant vinner av siste EM runden, Davide Vidales. Og flere av fabrikks teamene på plass med førere.

Spenningen var stor ved ankomst da Banen var ny for Dennis, og med kun 5 treningspass på fredag måtte det utnyttes bra. Men Dennis viste allerede fra morgenen at han var blant de raskeste. På tidskvalifisering ventet Dennis litt med å starte å jage, og så kom regnet. Dette resulterte i en 32 plass på tidkjøringen.

I første innledende på vått startet Dennis som nr 21, og kjørte seg opp på en flott 6 plass, og i andre innledende hadde Dennis funnet ut av banen på vått, og kjørte seg opp fra 22 plass til seier!

Fortsetter under bildet

DennisH05

I Finale 1 startet Dennis fra 4 startspor på vått. Var bare litt vått  i starten, og så kom regnet halvveis i finalen. Her fikk han en noe dårlig start fra ytre rekken, men var raskt oppe på en 3 plass. Pga oppsettet på chassis fikk Dennis ikke opp farten skikkelig før midt i finalen da regnet kom for fullt, og tok ta mye inn på de to foran mye de siste runden. Men pga en stor avkjøring med flere involvert gikk de siste 2 runden som SLOW, så mulighetene for ytterligere avanse ble ødelagt.

I Finale 2 på tørt startet Dennis fra 3 startspor, og  etter 1 runde var han oppe i ledelse. Her økte han til 2 sekunders ledelse i løpet av noen runder, og holdt plassen inn til mål i den 19 runder lange finalen.

Dennis viser en enorm utvikling og progresjon, og det viktigste er at han tar med seg det han lærer videre hele veien. Som nå virkelig begynner å gi resultater!

Blir en spennende reise videre, neste er 3 EM runde i Portugal om 2 uker.

Kilde: Pressemelding

DennisH04