Strålende sesongåpning av Christian Kjosvold Stenersen med en 2 plass i første avdeling av det Danske Mesterskapet i Møldrup i helgen. Christian har trent hardt i hele høst og vinter inn mot sesongstart og da smaker det ekstra godt å se at han kan være med å kjempe blant de beste førerne i Norden.

Det var strålende vær på Møldrup på lørdag, og banen hadde tørket opp bra etter vinteren så alt lå til rette for en flott dag med motorsport. Christian kjente litt på nervene denne gangen og det er litt ekstra spennende med det første løpet i sesongen. Men trening og kvalifisering gikk bra og Christin kjører inn til en 2 beste tid og kun 0,7 sekunder bak nummer 1. Han prøver et par starter under treningen og sliter med å få disse til å fungere. Grepet i dekkene er rett og slett for godt så han går rundt med atv’en et par ganger under forsøkene, men ingen skader hverken på atv eller utøver.

Christian Kjosvold Stenersen
Christian Kjosvold Stenersen

Starten på første heat går og Christian er tidlig på, men igjen er grepet for godt og atv’en går opp på bakhjulene og slår nesten helt rundt, og han taper et par plasser på det. Han får kontroll på atv’en igjen og kommer ut som nummer 3. Den tekniske kjøringen sitter bra, og etter et par runder kjører han seg opp til en 2 plass og holder denne til mål.

 

Christian Kjosvold Stenersen
Christian Kjosvold Stenersen

Det blir gjort noen justeringer på atv’en før 2 heat og nå sitter starten greit. Kommer ut som nummer 2 og holder denne plassen gjennom hele heatet.

2 plass i begge heat gir totalt 2 plass på dagen og 2 plass sammenlagt i Danske Mesterskapet med 1 av 7 avdelinger kjørt. Noe Christian er veldig godt fornøyd med.

Neste avdeling i Danske Mesterskapet går allerede om 14 dager i Sæby utenfor Frederikshavn.

Christian Kjosvold Stenersen
Christian Kjosvold Stenersen

 

Årets store mål er en topp plassering i det Nordiske Mesterskapet som blir arrangert over to runder i to land.  Den første runden blir avholdt i Stavanger, Norge 13 mai og finalen går i Hadsund, Danmark 17 Juni. Her samles utøvere fra hele Norden og kjemper om hvem som kan titulere seg med Nordens beste ATV fører.

Etter en bra men også litt «uheldig» 2 plass i Norges Cup på Notodden sist høst, står også en seier i årets Norges Cup på hjemmebane i Leivstein 30 April høyt oppe på listen.