Marius Solli Poulsen, 15 år, kjører i år i seniorklassen X30 i gokart. Etter en fantastisk fjorårssesong ble valget for dette året å ta steget opp til seniornivå.

Klassen er i år Norges heftigste og består av 30-40 førere som konkurrerer på et skyhøyt nivå. Her er Norgesmestere og utøvere som hevder seg på Internationalt nivå både i bil og gokart.

Marius som er blant de yngste i klassen vil i år kjøre X30 cup’n i Norge som består av 5 løp , 2 løp i NM, 4 løp i X30 Euroserien og X30 Final i Frankrike. Allerede denne helgen er han på plass i Salbris i Frankrike for å kjøre 2. løpet i Euroserien.

Nivået i denne serien på rundt 40 førere er skyhøyt og de fleste er midt i tyve årene . Marius tar denne sesongen ute som en læresesong. Det er en stor opplevelse og lærekurve å bli med. De fleste er fabrikks førere el kommer ifra store team . Tempoet til Marius er bra, og det er små marginer som skiller, et par tre tideler pr. runde er stort sett det som skiller førerne.

Førte løpet i Euroserien ble kjørt på Genk i Belgia. Her viste Marius bra tempo igjen, han kvalifiserte seg til finalen og kjørte seg videre opp i prefinalen. I finalen ble han påkjørt, fikk tekniske problemer og hadde derfor ikke mulighet til å få start på karten igjen. Endte på en 25. plass av 43. førere.

Målet videre i Euroserien er å kvalifisere seg til finalene og samle poeng i alle løpene og få en god sluttplassering. De neste løpene i serien er i Tyskland i Juli og Italia i September.

Planlegging for neste år har allerede begynt. Det satses enda mere ute og han vil kjøre mye i Italia. Enten i samme klasse el så byttes det til KF klassen.