NMK Notodden føreren sikret seg forrige helg sammenlagt seieren i årets Norges Cup i Junior klassen i Quadcross. Han hadde med seg tre heat seiere fra de første to løpene så alt lå til rette for et godt resultat, men han hadde aldri kjørt på banen hos NMK Molde og ATV’n har hatt noen tekniske problemer i de siste løpene.

Da treningen og kvalifisering startet brukte han noen runder på å lære seg banen som har mye hopp og det er viktig å få «flyt» på kjøringen. Det ble en 2 beste rundetid bare tideler bak beste fører. I første heat kommer han ut som nummer 2 i starten men klarer ganske raskt å kjøre forbi og holder ledelsen til mål. I andre heat kommer han først ut og får kjøre fritt og uten problemer. Det ender med seier også i andre heat. Han kunne dermed innkassere sammenlagt seieren i Norges Cup 2017.

 

I helgen var han igjen på farten og deltok i fjerde runde av Danske Mesterskapet og finalen i Nordisk Mesterskap. Løpet gikk i strålende sol hos Hadsund Motorclub, banen var riktig godt satt opp for finalen og alt lå til rette for et flott arrangement. Christian lå 11 poeng bak leder etter første runde i Mesterskapet, så mulighetene for en seier sammenlagt var ganske små.

På trening og kvalifisering får Christian fort flyt på kjøringen på en veldig tung og løs bane. Han setter beste rundetid med god margin til nummer to. I første heat kommer han først ut av starten og holder ledelsen til mål. I andre heat kommer han også godt ut av starten, er først inn i første sving og klarer å få en liten luke ned til nummer to. Heatene er på 20 minutter + 2 runder og det er veldig varmt. Banen blir også veldig oppkjørt utover dagen og det blir dype spor og huller. Christian holder konkurrentene bak seg hele heatet og vinner også heat to med god margin. Sammenlagt blir det seier på dagen og det holder til en sammenlagt seier i Nordisk Mesterskap 2017.