Førstkommende lørdag er det klart for tredje og siste vinterrally i årets NM-serie. Numedalsrally er for mange vinterens høydepunkt, og i spissen for de rundt 120 deltagerne stiller fjorårsvinner og VM-fører Ole Christian Veiby i Skoda Fabia R5.

Det er 28. gang dette populære fjelleventyret med base på Rødberg arrangeres, med  NMK Nore & Uvdal som arrangør. Løpet betegnes ofte som Vinterens vakreste eventyr for rallyfolket. Numedalsrally består av åtte fartsetapper på til sammen 104 km. Den legendariske Smådøla-etappen på i underkant av 27 km er som vanlig med, og kjøres både nordover og sørover. Andre kjente etapper som Vergjedalen og Bjerkeflåta er også med i årets utgave.

 

Det skal kjøres om viktige NM-poeng når vi nå kommer halvveis i årets NM-sesong. Ole Christian Veiby og hans kartleser Stig-Rune Skjærmoen kommer rett fra en 3. plass i WRC2-klassen i Rally Sweden. De vant Numedalsrally i fjor og er igjen blant de store favorittene. Frank Tore Laren og Torstein Eriksen stiller i NM-løp for første gang i år, NMK Modum & Sigdal-duoen er også blant favorittene med sin Ford Fiesta R5. NM-leder Anders Grøndal med Roger Eilertsen som kartleser er også blant favorittene med sin Ford Fiesta R5.

Et artig innslag blir også VM-duoen Andreas Mikkelsen og Anders Jæger. De stiller denne gangen i omvendte roller. Anders som sjåfør og Andreas som kartleser i en Hyundai i20 R5.

Svenske Per-Gunnar Andersson utfordrer de norske favorittene i en Skoda Fabia WRC.

Det vil være rundt 120 biler til start, og de ruller av startrampa i Rødberg sentrum lørdag morgen. Løpets base og serviceplass er også på Rødberg

Som i fjor skal det kåres fire norgesmestre i rally. Det er seks NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og tre på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

I NM-klassen for de firehjulsdrevne internasjonale bilene, stiller Anders Grøndal fra Asker og Bærum Motorsport som en av favorittene med sin Ford Fiesta R5. Sammen med kartleser Roger Eilertsen leder han NM for de internasjonale 4WD-bilene etter de to første NM-rundene. De har kjørt inn 53 poeng. Grøndal har vunnet Numedalsrally to ganger tidligere, senest i 2016.
Den som ligger på en andreplass i NM er Martin Nygård fra KNA Kongsvinger med kartleser Jørgen Eriksen. De har kjørt inn 38 poeng med sin Subaru Impreza. På tredjeplass ligger Oddbjørn Røed fra NMK Sandefjord som sammen med kartleser Haakon Sande har 36 poeng med sin Ford Fiesta R5.

I NM-kampen er det flere utfordrere. I første rekke Ole Chr. Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen i Skoda Fabia R5. De to kommer rett fra Rally Sweden der de endte på en 3. plass i WRC2-klassen. Veiby var sølvvinner i NM i fjor, og han var beste poengplukker i forrige NM-runde, KNA Rally Finnskog. De ligger på en fjerdeplass med 30 poeng.

Marius Aasen fra Asker og Bærum Motorsport i Ford Fiesta R5, er en annen utfordrer i kampen om NM-poeng. Aasen har med seg kona Marlene Engan Aasen som kartleser. Aasen har blitt uten poeng i de to første løpene i år, og er dermed revansjesugen på lørdag. Frank Tore Larsen, som var norgesmester i denne klassen i 2014 og som tok bronse så sent som i fjor, gjør sin første NM-start for sesongen. Han har med seg rutinerte Torstein Eriksen i kartleserstolen.

 

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger som topper i NM med sin Renault Twingo R2. Sammen med kartleser Mads Ola Stensbøl. De har kjørt inn 43 poeng så langt. Christoffer Pedersen fra Asker og Bærum Motorsport ligger på en andreplass med sin Ford Fiesta og 34 poeng. Han vi ha med seg Steve Røkland som kartleserstolen på lørdag. I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler var Anders Kjær fra NMK Larvik overlegent best i Sigdalsrally i sin VW Golf. Mens det var Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg som var best i KNA Rally Finnskog.

 

Sammen med kartleser Kristian E. Hvambsahl leder Mats Peder NM med sin Volvo 940. De har kjørt inn 41 poeng, og vil nok satse maksimalt for å forsvare ledelse på lørdag. Nærmet i NM-kampen ligger Atle Redalen fra arrangørklubben NMK Nore & Uvdal med sin Mercedes. Sammen med kartleser Knut Sigurd Brekke har han kjørt inn 36 poeng. På en tredjeplass ligger Anders Kjær med kartleser Gøril Undebakke fra NMK Larvik med 30 poeng.

Hjemmefavoritt Jan Egil Halland fra NMK Noe & Uvdal ligger på 4. plass med sin BMW M3..

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det fjorårets sølvvinner, Kenneth Johnsrød fra Asker og Bærum Motorsport, som har åpnet sesongen best. Sammen med kartleser Eirik Borge kjører han en Mitsubishi Lancer, og har sanket 53 poeng så langt. Mats Lysen fra KNA Solør Motorsport ligger på andreplass sammen med søster og kartleser Lena Lysen. De har kjørt inn 33 poeng med sin Mitsubishi Lancer. På en tredjeplass følger Bernt Kollevold og Ove Johnny Andersen fra Asker og Bærum Motorsport med sin Toyota Celica og 30 poeng.

Rallyradio under hele Numedalsrally kan høres på på nett, www.skruvatrallyradio.no

NM-stillingene finnes her
https://bilsport.no/poengstilling/Tidsskjema, startliste, beskrivelse av fartsetapper og live resultater under løpet: 
http://www.numedalsrally.no/

Presseansvarlig: Anne Berit J. Reinsborg